lauantai 6. helmikuuta 2010

Stockholm

Mikä parantaa täysin kadonneesta tenttimotivaatiosta johtuvan ahdistuksen? Risteilyn suunnittelu!

Sain lahjakortin Tukholmaan ja nyt ihan hyperina suunnittelen risteilyä hyvän ystäväni kanssa. Olemme täysin eri elämäntilanteissa ja oli kieltämättä erittäin vaikeaa yrittää löytää kahden kuukauden ajalta ajankohta, joka sopi meille kummallekin ilman suurempia muutoksia. Nyt vielä täytyy katsoa, jos kutsumme lisäseuraa vai mennäänkö ihan kahdestaan! :)image

image

image

Kuvat lainattu, alkuperäinen kuva klikkaamalla.

perjantai 5. helmikuuta 2010

Pikakuulumiset

image 
Ihan nopeasti kuulumiset, päätä särkee ja näytön tuijottaminen ei siinä auta. Eli siis, kirjaimellisesti koko päivä meni ainejärjestötapaamisessa, jossa muuten oli todella kivaa, paitsi minulla oli aamusta alkaen alkava päänsärky, joka vaan koveni päivän mittaan. Muiden lähtiessä sitseille käväisin paikassa ja huomasin heti, ettei vilkkuvat valot ja kova musiikki olleet kovin hyvä veto sillä hetkellä - oli aika mennä kotiin.

Sinänsä harmittaa, että sitsit menivät nyt ohi, koska olisi ollut kiva tutustua enemmän ihmisiin, kunnon networking, jota kuulee painotettavan vähintään kerran viikossa. Joka tapauksessa oman fiiliksen takia on nyt paljon kivempi olla tällä hetkellä kotona hämärässä, mussuttaa Runebergin torttua ja kuunnella musiikkia kuin laulamassa, riehumassa ja juomassa älyttömiä määriä. Siltikin ärsyttää, etten ole tekemässä jälkimmäistä. I’ve become old.

Friday

image

Kuva

Bohoo tämä päivä menee kokonaan ainejärjestötapaamisessa. Hauskaahan se ja erityisesti sen jälkeiset sitsit olisivat, jos juttuun ei menisi koko päivää ja tentti ei olisi ihan kulman takana. Yksikin lukupäivä pois on tässä vaiheessa aika radikaalia minunlaiselle pintamuistiin ulkoaopettelijalle (tiedän, ei ehkä paras tapa..). Tällä hetkellä sellainen fiilis, että sitsit jäävät kyllä tämän tytön osalta väliin.. Ääh!!! :/

Käytännössähän voisin osallistua sitseillekin, vaikka semisti huono omatunto kiljuu päässäni. Ja käytännössä kaikki niin tekevätkin. Mutta tässä käytännössä on hyvinkin reaalisena uhkana parin pisteen häviö tentissä ja sad but true, se piste tai kaksi enemmän tentissä on minulle tärkeämpää, ainakin sitten kun menee katsomaan tuloksia. Maailman vituttavin tunne on nimittäin se, kun huomaa että seuraavasta pisterajasta puutuu 1 piste. Ja tässä tentissä pisterajat ovat 2-3 pisteen päässä toisistaan eli saa mielettömän helpolla numeroa paremman arvosanan! Ja kyllä, perfektionistinen puoleni on aika kunnianhimoinen tässä kohtaa. Valitettavasti.

Run this town by Jay-Z

Ja koska tämä on ajastettu, niin voi hyvinkin olla että a) tässä vaiheessa olen jo sännännyt ulos kirjan kimppuun tai b) päättänyt jatkaa iltaa sitseille ja baariin. Either way is possible.

torstai 4. helmikuuta 2010

Vihdoin väriä kasvoille

image

Viimeinkin väriä vähän kasvoille. Aikaisemminhan kirjoittelin Clarinsin tietyn itseruskettavan ostamisesta, mutta käydessäni Sokoksella (jonka alakerta muuten on täysin uusittu, nyt se on mielestäni paljon viihtyisämpi!) kyseistä tuotetta ei löytynyt. Heillä oli ainoastaan saman tuotteen toinen versio, jossa ei ollut ihon kannalta hyviä aineita kuten vitamiineja yms.

Myyjä kuitenkin suositteli minulle L’Oréalin kasvoille tarkoitettua Sublime Bronzea, joka sisältää E-vitamiinia, joka on tehokas antioksidantti vapaita radikaaleja vastaan. En oikeasti osaa sanoa onko siitä mitään hyötyä, mutta ihoneuroottisena se on aika vallitseva tekijä!

Tämä itseruskettava on värillistä eli aika taituri saa olla, jos onnistuu saamaan epätasaisen túloksen. :) Väri on ainakin omalla ihollani luonnollisen näköinen, joten luultavammin tulen ostamaan tätä uudestaankin. Ainoana haittana on se, että väri sisältää vähän kimalteita, joista en niinkään välitä. Niitä ei kuitenkaan ole liikaa ja samanlainen efekti tulee käyttämällä Guerlainin Meteorites-tuottetta eli nyt senkin voi jättää joinain päivinä kaappiin. :)

Something unpredictable but in the end it’s fine.

image
“Time grabs you by the wrist; directs you where to go.
So make the best of this test and don't ask why.

So take the photographs and still frames in your mind.
Hang it on a shelf, in good health and good time.

For what it's worth, it was worth all the while.
It's something unpredictable but in the end it's right.
I hope you had the time of your life.”
Tein tänään päätöksen, jota olen jonkin aikaan pohtinut mielettömästi. Tästä lisää jonkin ajan kuluttua saadessani vastauksen. Vaikken enemmän nyt halua paljastaa, olen ylpeä itsestäni, sillä kieltämättä on aika isot perhoset vatsassa ja en voi olla edes varma, että päädyinkö oikeaan vaihtoehtoon…

keskiviikko 3. helmikuuta 2010

No comment.

Päivä alkoi huonosti ja yksinkertaisesti ärsyttää ihan megalomaanisen paljon, koska luentokuulustelutulokset oli tullut ja sain puolikkaan pisteen, jolla ei ikinä ole kyseisessä oppiaineessa tehnyt yhtikäs mitään (arvostelu aina tasalukuina). Olen varma, että kaikki faktat olivat paperilla! Kunnon oikkarina tein tietysti valituksen tehty. Se vähensi ärsytystä, vaikka äsken sain tiedon, ettei valitus mene läpi. Oh well, at least I tried.


Samalla aloin miettimään valmennurskurssin järkkäilyä ja jutun sekoitti aika täydellisesti tämä tiedekunnan sivulta löytynyt teksti “Valintakoevaatimukset julkistetaan 16.3.2010. Tällöin ilmoitetaan valintakoevaatimusten ilmestymisaikataulu, joka on kuitenkin aikaisintaan huhtikuun alussa.”
Ai miksi? No koska a) aikaisemmin kirjatiedot on tullut viimeistään helmikuussa. Tätä tietoa tarvitsee, jotta voi hankkia kurssille opettajat. b) kirjat julkistetaan aikaisintaan huhtikuun alussa. Tiedekunnan muut käytännöt tuntien tämä voi olla mitä tahansa huhtikuun alusta kesäkuun alkuun. Eli lyhyempi lukuaika aiheuttaa lukijoiden lisäksi myös valmennuskurssijärjestäjälle ahdistusta, sillä pitää saada kaikki tunnit yms. mahtumaan tähän lyhyeen aikaan (pienenä lisäongelmana on se, että kurssi ehtii juuri ja juuri kunnolla käyntiin, kun tämä ah-so-prepared-vastaava pakkaa tavaransa ja aloittaa kesätyöt).
No, pääsykoejärjestelyt alkavat Helsingissäkin lähestyä Turun käytäntöä ja nyt ei välivuotta viettäneillä ole enää etulyöntiasemaa nimeksikään. Aikaisemmin oli nimittäin mahdollista lukea pari kuukautta vanhoja painoksia kirjoista, jotka yleensä eivät muutu lähes lainkaan. Hyvä kun välillä jaksavat edes muuttaa esipuheen päiväyksen. Too bad, I feel for you välivuoden pitäjät.. :/

P1310113 Vanha kuva, lahjakkaasti unohdin kameran…
Koska aurinkokin välillä paistaa risukasaan, loppupäivä menikin jo kivasti; vanhan kouluni fuksiaisissa nimittäin! Lähdin tosin itse kotiin jo seitsemältä, päänsärky + huono omatunto parin päivän päässä olevasta tentistä + kotona odottava kirjakasa lannistivat hiukan pitkän kaavan mukaan hauskanpitoa. Nyt vaan nassuun muutama särkylääke ja kirja käteen, päivän lukeminen alkakoon nyt!

tiistai 2. helmikuuta 2010

Pääsykoevinkkejä

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä jollekin! Realiteettinahan on ainakin oikiksen kohdalla, että sisäänpääsy on haastavaa ja vaatii töitä. Mahdotonta se ei kuitenkaan todellakaan ole ja kenellä tahansa on mahdollisuus päästä!

image

1. Etsi itsellesi sopiva opiskelupaikka. Vaikka koti voisi olla houkuttelevin paikka, kannattaa miettiä tarkaan, että onko se oppimisen kannalta kuitenkaan hyvä. Itse menin heti kirjojen ostamisen jälkeen kirjastoon ja istuin lähes saman pöydän ääressä melkein joka päivä loppukevään ajan. Välillä yrittäessäni lukea kotona korvatulpat päässä ja vaikkei kotona ollutkaan ketään muita, huomasin että kirjastossa keskittymiseni oli aivan erilaista kuin kotona lukiessa.

2. Tee suunnitelma lukuajasta. Kevät menee ohi mielettömän nopeasti, joten aloita lukeminen heti ja älä kertaakaan priorisoi muuta sillä perusteella, että “on vielä aikaa”. Frankly my dear, sitä aikaa ei ole liikaa.

3. Korvatulpat ovat aika ehdottomia, kokeile edes!

4. Käytä yliviivaustusseja apuna. Mieti eri tapoja, joilla niitä voisit käyttää. Itse käytin eri värejä laeille, erittäin tärkeille kohdille, tärkeille kohdille ja käsitteille. Viimeisillä lukukerroilla otin mukaan uuden värin, jolla sitten sotkin kaikki sellaiset kohdat, jotka tuntuivat jääneen vähemmälle huomiolle.

5. Tee lukemisesta säännöllistä, koska hyvästä rytmistä tulee nopeasti sinulle rutiini eikä enää tunnukaan siltä, että olisi kivempi olla tekemässä jotain muuta. Tee edes jonkinlainen suunnitelma, se, että päätät lukea aina sen ollessa mahdollista, ei ole suunnitelma. Omalla kohdallani toimi parhaiten, että luin joka päivä tietyn ajankohdan. Joillain voi toimia lukemisen aikataulutus, mutta omalla kohdallani se ei ollut hyvä tapa, sillä luin hyvin eri nopeuksilla. Tämä johtuu siitä, että luin kirjan yleensä ensin nopeasti ja sitten vähän hitaammin tehden samalla erilliselle paperille tarkkaa sisällysluetteloa.

image

6. Kevään aikana prioriteettina on sisäänpääsy. Ole itsekäs muiden pyytäessä sinua tekemään asioita tms.!

7. Huonoja lukupäiviä tulee kaikille. Älä anna niiden masentaa! Itselläni meni usein viikonloput aika huonosti, koska kirjasto alkoi olemaan viikonloppuisin kiinni loppukeväällä. Huonon päivän jälkeen koko tilanne tuntuu toivottomalta, mutta älä luovuta, mitään ei ole vielä menetetty!

8. Jokainen lukee eri tyylillä ja aivan eri määriä. Älä anna muiden puheiden lannistaa ja vaikka kirjastossa olisikin se joku, joka ei pidä taukoja ja istuu paikallaan 12 h, muista, ettei lukemisen määrä kuitenkaan ole suhteessa sisäänpääsyyn. Löytyy valitettavan paljon henkilöitä, jotka lukevat uskomattomia määriä, mutta eivät onnistu pääsemään sisälle tiedekuntaan – on kyseessä sitten se, ettei onnistu “näkemään metsää puilta” tai ettei hermot enää kestä.

9. Tee tauoilla jotain kivaa ja rentouttavaa, unohda kirjat kokonaan! Itse kävin usein esim. pikashoppailemassa mennessäni kirjastosta valmennuskurssille. Kirjastossa pidin taukoja aina kun siltä tuntui ja yleensä tällöin kävin ulkona ja puhuin puhelimessa kavereiden kanssa.

10. Aijoo, vielä se yksi yllättävä kohta, joka tuntuu jakavan oikkarit; oma mielipiteeni on, että vappua voi hyvin viettää ja seuraavan aamupäivän voi viettää bongailen viininpunaisia haalareita kaivarissa! Seuraavan päivän iltapäivällä kuitenkin jo kirjat kiltisti käteen haalarit mielessä! :)

Lisää vinkkejä tulossa kevään myötä, jos ne kiinnostavat!

A million thoughts…

 

image

Joopa. Tällä kertaa kaikki maailman korkeammat voimat tuntuvat estävän mun tenttiin lukemisen. On vaikea pitää ajatuksia koossa! Kaikkihan alkoi lukuajan alussa, kun alkoi stressi kesätöistä, haastattelusta ja työtarjouksen odottelusta. Tämä jatkui sitten päättämisvaikeuksilla siitä, että lopetanko opiskeluoikeuden vanhassa koulussani. Sen jälkeen vanhalla kaverilla oli terveysongelma, joka onneksi selvisi. Ja nyt sain ilmoituksen, että vanhempani harkitsevat Kiinaan muuttamista.

Mikäs siinä, viihdyn hyvin Kiinassa ja saa ainakin syyn käydä siellä useasti. Mutta hei, ei kasata enää mitään muuta tähän. Hyperaktiivisena ihmisenä minulle on muutenkin vaikeaa pitää ajatukset koossa ja viime aikojen tapahtumien takia se on käytännössä mahdotonta. Ei nyt enää mitään ylläriuutisia, odotetaan niiden kanssa ensi viikkoon, eiks joo?

maanantai 1. helmikuuta 2010

Mind goes blank

image  En tiedä pitäisikö nauraa vai itkeä. Olen muka valmistautunut viikon päästä olevaan tenttiin “hyvin”, mutta vanhoja tenttikysymyksiä lukiessa ei kyllä aivoissa tapahtunut mitään kysymysten yhdistämisessä “opittuihin” juttuihin.

Sinänsä alkaa olemaan aika toivotonta opetella tuhatta sivua poikkeuksien poikkeuksia viikossa, mutta yleisenä rule of thumbina minulla on, ettei pidä luovuttaakaan. Ennemmin siis kärvistellään kirjojen parissa, vaikka ajatuksissa jo siintää uusinta tai vähintääkin korotus.

Oikeasti. Haha, oh crap.

Life is what you make it, darling.

Vanha ystäväni sanoi tänään minulle nämä sanat, joita olen alitajuntaisesti odottanut jonkun sanovan. Olen puntaroinut kahden vaihtoehdon välillä pystymättä tekemään päätöstä. Vaihtoehdot ovat käytännössä vanhassa tutussa ja myös semi-onnellisessa tilanteessa pysyminen tai uuden tilanteen kokeileminen, joka voi päättyä nykyistä tilannetta paremmin tai sitten ei. Who knows.

image

Tänä aamuna oli pieni paniikkitilanne kotona, mutta kaikki onneksi taitaa kääntyä hyvin. Tämän takia yhtäkkiä minulle tuli selväksi mitä tehdä. Tästä lisää myöhemmin.  

sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Sisustusunelmia

image


Hmmm… Tällaisessa asunnossa viihtyisin erittäin hyvin. Pidän aika neutraaleista väreistä eli tässä mielessä kuvan ruskea ja valkoinen toimivat oikein hyvin omaan makuuni. Lisäksi turkoosit yksityiskohdat tuovat kivasti pirteyttä ja rentoutta sisustukseen!

Nyt vaan pitäisi löytää vastaava asunto pohjapiirrustukseltaan, että voisi tehdä juuri tuollaisen nurkkauksen sängylle ja laittaa päätyyn erilaista kuviotapettia! Haluaisin omaan asuntooni myös sohvan, koska se helpottaa istumaongelmia vieraiden käydessä kylässä ja samalla olisi ylimääräinen nukkumapaikka vieraalle. Vaikeampaa on tosin löytää tähän tarkoitukseen tarpeeksi tilava sopivanhintainen yksiö/kaksio hyvältä alueelta… Listani nimittäin asunnon vaatimuksista ei ole mitenkään lyhyt ja parketti-/laminaatti-/lautalattia on ehdoton vaatimus. Sound’s like a mission impossible, rohkaisevaa, eeh?

Pidän myös kuvan tikkaista, sillä ne ovat tarpeeksi yksinkertaiset makuuni. Kotonani tuntuu olevan vaatteet aina vähän sekaisin joka paikassa ja tikkaat olisivat hyvä tarkoitus vaatteiden ripustamiseen, koska tuolien selkänojilla vaatteet ovat aika tiellä.

Kuva Googlesta

It’s gonna be legend – wait for it – dary!

Mitä muuta tehdä tammikuun viimeisenä päivänä kuin suunnittella vappua. Ei kun korjaus, vappuviikkoa.

image Kuva viime vuodelta, joka vietettiin vanhoissa haalareissa.

Vappua juhlitaan tänä vuonna pitkän kaavan mukaan, sillä se sisältää toinen toistaan parempia juttuja! Näitä ovat mm. vappusitsit, joihin hyvä ystäväni tulee Helsingistä eli official vappu alkaa jo hyvissä ajoin! Lisäksi yllättävän moni vanha vaihtarituttumme on varannut lentoja Suomeen vappua varten, mukaan lukien kaksi läheistä ystävääni Englannista ja Italiasta. Tulee olemaan mieletöntä olla taas vanhalla porukalla, joka on hajonnut ympäri maailmaa. Viikon dresscodena tulee ehdottomasti olemaan haalarit day and night, sillä tämä vappu on monen ystäväni viimeinen vappu opiskelijana.

Nyt vielä hetkeksi takaisin todellisuuteen ja siihen liittyy tänään eri sopimustyypit. Palaillaan myöhemmin!

Related Posts with Thumbnails