lauantai 12. kesäkuuta 2010

Should I stay or should I go…

Pieni keskustelu vanhempien kanssa…

N: hei äiti, mä oon ajatellut lähteä Australiaan talvella.. Mun yks tuttu menee sinne myös.
Ä: joo, no mene ehdottomasti! Nuorena on aikaa matkustella. Voin myös tukea rahallisesti sitä.
I: tai sit mikset menisi yksin?

N: WTF?!

Omat vanhempani tuntien olin odottanut edes jonkinlaista vastustamista tai edes hiukan negatiivista suhtautumista, mutta heidän mielestään minun pitää ehdottomasti lähteä, kun on tilaisuus. Nice! Eli kun vanhempien suhtautuminen ei olekaan “hidaste”, olen tällä hetkellä 95 %:sti lähdössä Ausseihin! Nyt pitää alkaa tutkimaan vielä tarkemmin lentoja ja toivottavasti saan varattua ne ensi viikon aikana! Aika epärealistinen fiilis!

En tiedä miksi ajattelin, että perheeni olisi ehkä vähän ajatusta vastaan… Olenhan kuitenkin piakkoin jo 22, minulla on hyvä opiskelupaikka (eli tietävät minun tulevan joka tapauksessa takaisin jossain vaiheessa) ja olen jo aika nuorena ollut kielikursseilla ja vaihdossakin. Ehkä tämä fiilis oli jäänne siitä, että sain joskus tapella aika paljon päästäkseni kielikurssille… :D

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Breaks

 image 
En muuten tiedä mitä tulen tekemään taas syksyllä ilman lounastaukoja, joihin tällä kuuluu shoppailua, katkarapusalaattia ja aurinkoa... Näillä tauoilla saa hyvin tasapainotettua työpäivää ja unohdettua edes vähäksi aikaa kaiken kiireen, joka toimiston sisällä vallitsee. Loving it!

Mitään kovin fiksua sanottavaa ei enää tässä vaiheessa päivää ole; olisihan minun ehkä pitänyt edes aavistaa, ettei ole kovin helppoa olla ensin koko päivä töissä ja juosta sieltä suoraan luennolle ja tulla takaisin kotiin 14 tuntia siitä kuin on aamulla lähtenyt. Noh, jälkikäteen kiitos seisoo edessä, kunhan jaksaa kahlata nämä päivät vielä läpi! :)

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Ballerina



Kieltämättä alan huomaamaan keskustassa työskentelemisen huonot puolet. Lähes jokaisella lounastauolla tulee vähintään käveltyä Stockan läpi ja alkaa mietityttämään, että jäisin varmasti paljon enemmän voitolle tästä kesästä, jos olisin töissä jossain in the middle of nowhere.

Tänään tieni kulki suoraan Dinskoon, sillä tietyt kengät ovat kummitelleet mielessäni jo jonkin aikaa... Nyt ne oli pakko käydä hakemassa kotiin! Vietin aika kauan pohtien pinkkien ja näiden neon-violettien ballerinojen välillä... Tulin lopulta siihen tulokseen, että nämä violetit säilyvät paremman näköisinä pidempään, koska väri on kuitenkin tummempi. Nyt kuitenkin alkoi tekemään järjettömästi mieli myös niitä pinkkejä ballerinoja! On hyvä kysymys, että mitä tekisin kaksilla neonvärisillä baltsuilla - varsinkin kun niitä ei taideta ihan lukea työpaikkani dresscoden mukaisiksi. Mutta minulla on myös hyvä vastaus tähän; ajatuksissa nimittäin siintää Australia, hiekkarannat, aurinko, kesä... ja neonväriset ballerinat sopivat tähän kuvaan mielettömän hyvin!

Nyt vielä pitäisi jaksaa uusien ballerinojen voimin LUENTO. Tiedän, on kesäkuu ja pitää mennä LUENNOLLE. How lame is that?! Seuraavina päivinä tuleekin kaikki energiat tarpeeseen, kun työpäivän jälkeen pitää rynnätä luennolle ja yrittää vielä oppia siellä jotain...

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Ns. ongelma



Olen paininut nyt tämän Australia-"ongelman" (tai no, ongelma ja ongelma...) kanssa ja ahdistus on noussut megapotenssiin. Juttu kun on vähän niin kuin siinä, että minun pitäisi NYT päättää, että perunko osallistumiseni ainejärjestön matkalle. Vaihtoehdothan ovat käytännössä; en peru -> ei Ausseja (tai lyhyempi aika, ei nimittäin mikään halpa ainejärjestömatka tiedossa...) tai perun -> Ausseihin / ei välttämättä mihinkään koko loppuvuonna.

Nyt yritän sitten arpoa mikä on pienempi paha! Käytännössä nimittäin tuon matkan peruminen tarkoittaa suoraan matemaattisella tasolla kaksi viikkoa pidempää aikaa Australiassa. Valinta Australiaan lähdöstä olisi heti selvä, jos saisin matkaseuraa edes vähäksi aikaa. Tiedän, että monet lähtevät yksin, mutta tällä hetkellä olisi kivempi jakaa kaikki jonkun toisen kanssa - eihän sitä koko ajan ole pakko mennä käsi kädessä kuitenkaan. Joten; anyone interested...? :)

Time of your Life - Green Day

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Järki vs. Sydän

image

Australia-haaveeni oli jo vähän aikaa kuopattu hetkeksi. Arjen realiteetit tulivat nimittäin vastaan a.k.a valmistuminen nopeammin. Tajusin, että jättämällä Australian väliin valmistuisin nopeammin ja tällä hetkellä olen niin rakastunut kesätyöpaikkaani ja siitä syystä nopea valmistuminen ja opiskelija-statuksesta eroon pääseminen houkuttelevat - paljonkin.

Samalla fiksuuden ääni sanoo päässä, että miksen hakisi aussilandiaan vaihtoon? No, niinpä. Miksen? No siksi koska aussilandiaan ei ole helppoa päästä vaihtoon ja koska joutuisin odottamaan sitä vielä vähintään vuoden. Ja en ole ehkä maailman kärsivällisin ihminen (oh really?). Sekä miksei olisi hyvä idea mennä Ausseihin nyt ja mennä sitten vaihtoonkin sinne, jos down under innostaa enemmänkin?

Joka tapauksessa, tuuliviiri kun olen, olen jokseenkin ahdistunut. Nyt pitäisi nimittäin alkaa päättämään, että vietänkö joulun täällä vai maapallon toisella puolella. Ärsyttää, että suurin “esteeni” (nopea valmistuminen) on tällä hetkellä minulle aika mielettömän tärkeä. En saa tällä hetkellä mieleeni enää sitä mind-set:ia, jonka mukaan ei ole mitään merkitystä valmistunko puoli vuotta aikaisemmin vai myöhemmin. Ei yhtään mitään!

Tällä pienellä breakilla voisin saada elämääni uuden kokemuksen, jolle ei ehkä myöhemmin ole enää aikaa. Elämä voisi muuttua. Ainakin luultavammin oppisin itsestäni jotain – yksin, toisella puolella maapalloa.
Ehkä yhtenä “pelkona” on, että tällaisena tuuliviirinä voisin hyvinkin nopeasti unohtaa mitä oikeasti haluan (haha ja mitäköhän se sitten on?) ja rakastua aussimaahan ja päättää jäädä sinne. Minut tuntevien mielestä tämä on hyvinkin todennäköinen uhka ja kieltämättä itsellänikin on pieni pelko siitä, että jos lähden, voin helposti rakastua maahan ja ihmisiin ja heittää legal careerini roskikseen ja alkaa elämään yksinkertaisemmin tarjoilijana. No joo. Vakavasti puhuen, niin ei tapahtuisi. Oma järkevyyden osani ei sallisi sitä, koska olen aina enemmän seurannut järkeäni kuin sydäntäni. Sitten vaan vietettäisiin heartbrokenina loppuvuosi Suomessa ja ikävöitäisiin Ausseihin. Fiksu päätös? –> Älä lähde. Vielä fiksumpi päätös? -> Lähde ja live your life.

Nyt sopivastikin taustalla soi If today was your last day by Nickelback. Ja kaikki tuntuukin selvältä taas – ainakin sekunnin.
Related Posts with Thumbnails