lauantai 3. huhtikuuta 2010

Pian se on ohi…

On se kiva, kun on eka kirjoittanut pitkän sepustuksen ja tietokone päättääkin sammuttaa itsensä – onhan se välillä tallentaminen ihan yliarvostettua… ;)

image

Pääsiäinen on mennyt käytännössä siinä, että olen yrittänyt olla luova ja vääntänyt valmennuskurssia varten kaikenlaisia luku- ja vastaustekniikkaesitelmiä. Toivottavasti paikalle tulijat kokevat ne hyödyllisiksi! Kunnon valmennuskurssifiilikseen pääsi kuuntelemalla samaa musiikkia kuin omana hakukeväänä tuli pääsiassa iPodista valittua.

Joku kyseli jonkin aikaa sitten, että miten oppia muistamaan vaikeat kohdat. No, pääasiahan on että ymmärtää asian. Joskus kuitenkin kirjoittajien ajatukset ovat vähän liiankin korkealentoisia ja ei-tästä-universumista, niin tällaiset kohdat kannattaa vaan opetella ulkoa, jos kokee, että niitä tulisi johonkin väliin työntämään vastauksessa. Jos vaikea pitkä kohta on diipadaapaa, niin sitten suosittelisin keskittymään ensin tärkeämpiin asioihin. :) Eli summa summarum; jos voi itse kuvitella tehtävän, johon kirjoittaisi saman kohdan, niin opettele ulkoa. Asioita on helppo oppia ulkoa hajottamalla ne osiin ja esim. piirtämällä niihin liittyviä kuvia kirjan marginaaliin. Samoin tässä kannattaa hyödyntää muistikortteja ja vaan toistaa, toistaa ja toistaa sitä kohtaa.

Toivottavasti kaikilla on lukemiset käynnistyneet hyvin! Itse olin vähän aikaa sitten puhumassa hakemisesta tämän kevään pyrkijöille ja jännään jo heidänkin puolesta, aika hullua! Edelleenkin annan mielelläni kaikenlaisia vinkkejä pääsykokeeseen liittyen tai vaan motivointiapua! :)

Ja pääsiäisen kunniaksi tarjolla muutama Spotify-kutsu, jos joku ei vieläkään ole päässyt tutustumaan tähän miten-pärjäsin-aikaisemmin-ilman-ohjelmaan!

Related Posts with Thumbnails