sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Järki vs. Sydän

image

Australia-haaveeni oli jo vähän aikaa kuopattu hetkeksi. Arjen realiteetit tulivat nimittäin vastaan a.k.a valmistuminen nopeammin. Tajusin, että jättämällä Australian väliin valmistuisin nopeammin ja tällä hetkellä olen niin rakastunut kesätyöpaikkaani ja siitä syystä nopea valmistuminen ja opiskelija-statuksesta eroon pääseminen houkuttelevat - paljonkin.

Samalla fiksuuden ääni sanoo päässä, että miksen hakisi aussilandiaan vaihtoon? No, niinpä. Miksen? No siksi koska aussilandiaan ei ole helppoa päästä vaihtoon ja koska joutuisin odottamaan sitä vielä vähintään vuoden. Ja en ole ehkä maailman kärsivällisin ihminen (oh really?). Sekä miksei olisi hyvä idea mennä Ausseihin nyt ja mennä sitten vaihtoonkin sinne, jos down under innostaa enemmänkin?

Joka tapauksessa, tuuliviiri kun olen, olen jokseenkin ahdistunut. Nyt pitäisi nimittäin alkaa päättämään, että vietänkö joulun täällä vai maapallon toisella puolella. Ärsyttää, että suurin “esteeni” (nopea valmistuminen) on tällä hetkellä minulle aika mielettömän tärkeä. En saa tällä hetkellä mieleeni enää sitä mind-set:ia, jonka mukaan ei ole mitään merkitystä valmistunko puoli vuotta aikaisemmin vai myöhemmin. Ei yhtään mitään!

Tällä pienellä breakilla voisin saada elämääni uuden kokemuksen, jolle ei ehkä myöhemmin ole enää aikaa. Elämä voisi muuttua. Ainakin luultavammin oppisin itsestäni jotain – yksin, toisella puolella maapalloa.
Ehkä yhtenä “pelkona” on, että tällaisena tuuliviirinä voisin hyvinkin nopeasti unohtaa mitä oikeasti haluan (haha ja mitäköhän se sitten on?) ja rakastua aussimaahan ja päättää jäädä sinne. Minut tuntevien mielestä tämä on hyvinkin todennäköinen uhka ja kieltämättä itsellänikin on pieni pelko siitä, että jos lähden, voin helposti rakastua maahan ja ihmisiin ja heittää legal careerini roskikseen ja alkaa elämään yksinkertaisemmin tarjoilijana. No joo. Vakavasti puhuen, niin ei tapahtuisi. Oma järkevyyden osani ei sallisi sitä, koska olen aina enemmän seurannut järkeäni kuin sydäntäni. Sitten vaan vietettäisiin heartbrokenina loppuvuosi Suomessa ja ikävöitäisiin Ausseihin. Fiksu päätös? –> Älä lähde. Vielä fiksumpi päätös? -> Lähde ja live your life.

Nyt sopivastikin taustalla soi If today was your last day by Nickelback. Ja kaikki tuntuukin selvältä taas – ainakin sekunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails